«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

понеділок, 13 лютого 2012 р.

Сумського губернатора підозрюють в причетності до банкротства «Свеми»


Народний депутат, член комітету Верховної Ради по питаннях боротьби з організованою злочинністю і корупцією Григорій Омельченко звернувся до Президента України Віктора Януковича і керівників правоохоронних органів з вимогою розслідувати можливу участь голови Сумської обласної державної адміністрації Юрія Чмиря в доведенні до банкротства ВАТ «Акціонерна компанія «Свема» (м. Шостка Сумської області).
Ю. Чмирь в 2003-2004 рр. був головою правління ВАТ «АК «Свема».
У зверненні депутата наголошується, що через півтора роки після початку роботи Ю. Чмиря на «Свемі» – в жовтні 2004 р. Господарський суд Сумської області почав процедуру банкротства ВАТ «АК «Свема».
Г. Омельченко стверджує, що в результаті незаконних дій держава фактично втратила значні об'єкти на цьому промисловому майданчику.
На думку Р. Омельченко, в контексті приведеного слід розглядати наміри Ю. Чмиря і його підлеглих реалізувати «Державну цільову програму розвитку індустріального промислового парку «Свема» в місті Шостці Сумської області на 2012-2015 роки».
«Лобіювання такої, на мою думку, корупційної схеми Державної цільової програми розвитку індустріального промислового парку «Свема» має на меті відмивання 15 млн. грн. бюджетних коштів і реконструкцію інфраструктури об'єктів, які знаходяться в приватній власності, за державні кошти», – говориться в депутатському запиті.
У запиті наголошується, що приведені факти дають підстави зробити висновок, що в діях колишнього керівника ВАТ «Свема», сьогодні голови Сумський ОГА Ю. Чмиря, є порушення Закону України «Про принципи запобігання і протидії корупції».
ВАТ «АК «Свема» (Світлочутливі матеріали) (раніше В «Свема») – українське підприємство по виробництву кіно- і фотоплівки. Було засноване в 1931 році в місті Шостка (Сумська область, Україна) і включене в перелік стратегічних об'єктів СРСР.
ВАТ «АК «Свема» – свого часу найбільше підприємство колишнього СРСР, яке спеціалізується на випуску всіх видів любительських і професійних кінофотоматеріалів, як чорно-білих, так і кольорових (негативні, позитивні, контратипні (використовуються на телебаченні), звукові, фотоплівки креслярські і технічні, фотопапір спеціального призначення, рентгенівські плівки медичні і технічні, рентгенівські плівки для реєстрації космічних випромінювань, плівки для оборонної промисловості і космічних досліджень). Виготовлялися магнітні стрічки для любительського звукозапису, радіомовлення, обчислювальної техніки, телебачення. Підприємство випускало всі типи підкладок для виробництва кінофотоматеріалів, магнітних стрічок, поліграфічних матеріалів. Виготовлялися також композиційні матеріали на основі клейких стрічок, клейкі стрічки і клейові композиції спеціального призначення, поліграфічні фарби, фото желатин і харчовий желатин.
Статутний фонд підприємства - 488,071 млн. грн. УНІАН 15 Лютого 2012 16:36
УНІАН   15 Лютого 2012 16:36
http://obkom.net.ua/news/2012-02-15/1636.shtml

Немає коментарів:

Дописати коментар