«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

середу, 29 серпня 2012 р.

Бійці сумського "​​Беркута" заявили на командира-здирника


Керівництво "Беркуту" будуть судити за вимагання та репресії

У Сумській області заступник прокурора підписав постанову про порушення кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем працівниками спецпідрозділу "Беркут". Про це повідомили в прокуратурі Сумський області.
Кримінальну справу порушено за ч. 3 ст. 364 КК України, що передбачає до 10 років позбавлення волі. В ході перевірки встановлено, що в період з червня 2011 по липень поточного року співробітники роти дійсно здавали кошти на вказану суму – від одного до чотирнадцяти разів, в залежності від часу прийому на роботу та перебування на службі, всього на суму понад 14 тисяч гривень.
Згідно з інформацією співробітників "Беркута", у ролі посередників для збору коштів виступали заступники командирів взводів, проте кому передавалися зібрані гроші і як використовувалися в подальшому, міліціонерам не відомо, пишуть Коментарі.
"Умисними діями посадові особи "Беркута" завдали істотної шкоди державним інтересам, що виявляється в підриві авторитету та престижу правоохоронних органів в особі УМВС України в Сумській області", – підкреслили в прокуратурі.
Добавил Источник : 12 Сентябрь 2012

Прокуратура Сумської області перевіряє ситуацію, яка склалася навколо спецпідрозділу «Беркут».
Раніше співробітники роти особливого призначення звинувачували свого командира в тому, що він протиправно вимагав щомісяця відраховувати йому із заробітної плати по 150 грн. На сьогодні слідчими антикорупційного відділу прокуратури Сумської області проводяться першочергові оперативні дії на встановлення істини по цій ситуації, після чого буде дана принципова оцінка діям керівництва спецпідрозділу «Беркут» і висновків, які надала служба внутрішньої безпеки УМВС України в Сумській області.
Також прокуратурою перевіряється інформація про тиск на співробітників роти особливого призначення, які направили заяву до прокуратури.
На сьогодні вже опитано близько 40 співробітників, планується опитати ще таке ж число людей. Найближчим часом буде прийнято остаточне рішення.
На час проведення перевірки командир спецпідрозділу «Беркут» відсторонений від виконання своїх обов'язків, повідомила прес-служба прокуратури Сумської області.
МАІР                     29.08.2012 13:32