«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

середу, 28 березня 2012 р.

На Сумщині влада "регіоналів" торочить про "покращення життя", намагаючись замилити людям очі


Вже два роки Україна перебуває в руках Партії регіонів. Звісно, кожна нова влада несе безпосередню відповідальність за свої передвиборчі обіцянки та втілення своєї політичної програми. Влада "данєцкіх" обіцяла в Сумській області підняття обсягів виробництва та запуск непрацюючих підприємств, підвищення рівня життя та розвиток культури.
В останніх заявах обласної державної адміністрації йдеться про те, що індекс промислової продукції за січень-лютий поточного року на Сумщині склав 105,5%, і що "такого успіху підприємствам вдалося досягти завдяки продуманій програмі обласної влади з підйому економіки регіону", виписаній у стратегії розвитку "Нова Сумщина–2015".
На жаль, зараз не тільки Сумщина, а і вся Україна просто захлинається в бридкій брехні влади, котра в такий спосіб намагається скласти фіктивне враження про свою діяльність, аби не втратити навіть ту маленьку частину електорату, що лишилась, і залучитись підтримкою далеких від політики людей, які, можливо, повірять у "доцільність" "регіоналівської" влади і віддадуть за них свої голоси.
Очільники Сумщини мало не кожного дня звітують про свої нікчемні "досягнення", якими намагаються замилити людям очі на величезні проблеми Сумщини, які за часів "данєцкай" експансії лише поглибились.
Усім відомо, що в кожному місті, селищі або селі є свої підприємства, що формують бюджет; фактично від них залежить подальший розвиток міста, благополуччя та соціальна й економічна безпека людей.
Мабуть, немає жодного районного центру на Сумщині, де за останні 2 роки такі підприємства не зазнавали би колосальних збитків або не скоротили персонал. І в багатьох випадках причиною є не післякризова нестабільність економіки України тощо, а банальне бажання влади прибрати до власних рук все більше підприємств.
Яскравим прикладом є один із флагманів хімічної промисловості України – "Сумихімпром". Свого часу як державне підприємство воно отримало півмільярда гривень банківських кредитів. Підприємство досі не модернізовано, грошей вже, звісно, немає, а на старому обладнанні виробник добрив може повертати борги роками.
На початку 2009 року сумське підприємство відмовилось обслуговувати свої борги, що складають 1,2 мільярди гривень, з яких 500 мільйонів – кредити й лізингові платежі.
Ще далекого 2008 року з заводом разом працювали приватні трейдери, котрі "вимивали" його прибуток. Вже 2010-го об'єми реалізованої продукції "Сумихімпрому" почали зростати, але, як показав час, його прибутки перетворилися на колосальні збитки.
На думку про спробу примусового доведення держпідприємства до банкрутства наштовхує те, що банкіри заплющували очі на величезні борги підприємства і без жодних проблем надавали позики не трейдерам, а безпосередньо самому "Сумихімпрому". Такими діями вони заганяли і так майже неплатоспроможне підприємство в глухий кут. Цікаво, що ще 2007 року, за оцінкою фахівців, знос основних фондів підприємства склав 80-90%, а отже, в разі банкрутства підприємства можливо продавати лише землю.
2011 року про намір купити підприємство заявив Фірташ; він оцінив його у 2 мільярди гривень. За ці невеликі гроші Україна назавжди могла втратити "Сумихімпром, але завдяки оперативному висвітленню проблеми в ЗМІ та через паніку серед його працівників держава зробила вигляд, що цікавиться подальшою долею підприємства. Але далі пустих балачок обласного керівництва справа не пішла.
Так, у місті Шостка одне з найбільших в Україні молокопереробних підприємств ПАТ "Бель Шостка Україна" 2011 року отримала чистий збиток майже в 78,4 млн. грн., що на 41% більше, ніж в 2010 році. Згідно з повідомленням підприємства в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів і фондовому ринку, його активи за минулий рік лишилися майже незмінними та склали 348,4 млн. Грн.
У лютому поточного року "Роспотрєбнадзор" заборонив ввезення сирів "Бель Шостка Україна" і низки інших українських виробників. Одним із найбільшим ринків збуту для даного підприємства є саме Росія. Незважаючи на прохання до очільників області врегулювати проблему ті відбулися кількома заявами, фактично не вжили жодних заходів і лишивши проблему поза увагою.
Ще однією піар-аферою стала заява Юрія Чмиря та Миколи Азарова про виробництво вітчизняних вертольотів на ДП "Авіакон" в Конотопі.
"У нас є дуже хороші плани не обмежуватися тільки ремонтом, але і почати виробництво власних вертольотів. На таку програму ми вже заклали в проект бюджету на 2012 р. певні кошти і розраховуємо, що протягом декількох років нам вдасться створити свою власну програму виробництва конкурентоздатних машин", – сказав Азаров. За його словами, на даному підприємстві працюють дуже висококваліфіковані працівники, зарплати яких перевищують середній рівень зарплат по Україні: висококласні фахівці тут отримують близько 8 тис. грн. в місяць.
У своїх звітах і Юрій Чмир не раз розповідав про це, наголошуючи, що це – наслідок "правильних реформ" Партії регіонів. Але починаючи з лютого 2012 року ані в звітах, ані в заявах обласної адміністрації про виробництво вітчизняних вертольотів не йдеться й питання більше не підіймається.
"Данєцкая" влада намагається будь-якими способами привернути до себе увагу та створити ілюзію "благополуччя та спокою" в країні. Насправді результат її нікчемної політики – втрата українцями роботи, зростання рівня злочинності, втоптування в багнюку української культури й мови. Спинити лакеїв Януковича ми можемо тільки об'єднавшись навколо потужної націоналістичної сили, за допомогою якої ми повернемо вкрадене в нас та наших дітей майбутнє.
Тарас Ковальчук                28 березня 2012
http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/028909/

Немає коментарів:

Дописати коментар