«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

неділю, 21 жовтня 2012 р.

Олег Тягнибок: «При нинішній ситуації в державі «третіх сил» бути не може»

«При нинішній ситуації в Українській державі «третіх сил» бути просто не може. Ці вибори – це вибори між білим і чорним, між перспективою побудови Української національної держави або поверненням до комуно-совєцької країни. В цій ситуації потрібно ще до виборів чітко заявляти: або ти будеш у більшості з об’єднаними силами опозиції, або з владою». Про це заявив 20 жовтня голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, виступаючи в Луцьку.

Під час зустрічі з лучанами в Палаці культури міста Луцька несподівано багато запитань лучан стосувалося партії «УДАР». Волиняни просили пояснити їм «дивну» позицію нібито нової «третьої сили» – партії Віталія Кличка, котрий заявляє, нібито він – в опозиції, в той час як окремі представники Партії регіонів кажуть, що збираються сформувати коаліційну більшість з кандидатами від «УДАРу». Ці сумніви ще більше посилилися після того, як 19 жовтня Віталій Кличко не з’явився на підписання угоди про створення опозиційними силами майбутньої коаліції в новому парламенті…
Відповідаючи на цей блок запитань, Олег Тягнибок зауважив, що поважає Віталія Кличка як спортсмена і пишається його перемогами. Однак наголосив: спорт і політика – це зовсім інші речі.  І закликав громаду уважніше придивитися до дій депутатів від «УДАРу» та списку тих, кого веде Кличко до Верховної Ради. «Фракція «УДАРу» в Київській облраді входить до складу більшості на чолі з Партією регіонів. Вона у повному складі голосувала за обрання головою Київської облради члена Партії регіонів Олександра Сталінолєновича Качного. То скажіть, як наприклад, голосуватиме у парламенті керівник фракції «УДАРу» у Київській облраді Артур Палатний, особистий друг Віталія Кличка?» – запитав Олег Тягнибок.
Також лідер ВО «Свобода» повідомив лучан, що у списку партії «УДАР» є чимало одіозних фігур, які є відвертими українофобами. «За спиною Кличка до парламенту хоче пробратися депутат Верховної Ради Криму Сергій Куніцин, який відверто виступає за державний статус російської мови. Під номером 17 в «УДАРі» значиться Едуард Гурвіц – мер Одеси, який особисто відкривав пам’ятник одному з найлютіших ворогів України – Катерині ІІ. А під 39-им місцем в «УДАРі» заховався Михайло Фабрін – представник «Русского єдінства». То кого ж підтримуватимуть ці діячі у Верховній Раді? Чи будуть вони, приміром, виступати проти Ківалова і Колесніченка?»
Схвально відреагували лучани на ряд програмних тез ВО «Свобода», зокрема про прийняття закону «Про імпічмент Президента» і відставку уряду Азарова-Тігіпка-Табачніка у повному складі, проведення люстрації влади, заборону продажу українських земель, добровільно-примусове повернення вкрадених олігархами коштів із офшорних зон, повернення у власність держави стратегічних підприємств, зміну Податкового кодексу за принципом «великий бізнес – великі податки, малий бізнес – малі податки», повернення з-за кордону українських заробітчан тощо.
У зустрічі взяв участь і єдиний кандидат від об’єднаних сил опозиції у Володимир-Волинському виборчому окрузі №19 Євген Мельник. Він ознайомив присутніх із проблемами свого округу – як у сільській місцевості, так і в містах, зокрема розповів про непросту ситуацію, яка склалася на шахтах у Нововолинську у зв’язку з прихватизацією енергетичних підприємств «данєцкими» олігархами.
По закінченні зустрічі з лучанами Олег Тягнибок та Євген Мельник виступили у «прямих ефірах» телекомпанії «Аверс» та Волинського телебачення, відповівши на численні запитання волинян у студію.
Прес-служба Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»,  098-779-78-18
Юрій Сиротюк     Прес-служба         ВО "Свобода"       «20» жовтня 2012 року

Немає коментарів:

Дописати коментар