«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

четвер, 22 березня 2012 р.


21 березня 2012 року відбувся марш "Суми – територія українців!", організований міською організацією Всеукраїнського об'єднання "Свобода", також участь приймали представники партії «Батьківщина» та «Оновлення країни». Акція стала відповіддю на проведений перед цим ліберальний захід "Суми – територія толерантності".


Учасники маршу пройшли від Свято-Воскресенського Собору до пам'ятника Т.Шевченку, де відбувся мітинг. Активісти тримали плакати: "Пам'ятай, чужинець – тут господар українець!", "Українки – для українців!", "Одна раса, одна нація, одна Батьківщина – це Україна!", "Єдиний вид ксенофобії в Україні – це українофобія".


Наприкінці мітингу відбулася театралізована вистава, яка показала відносини між українками та іноземними студентами. Присутні охоче фотографувались та спілкувалися з дівчатами в національних костюмах.


Активісти виголошували: «…толерантність є штучним явищем. Українці – доброзичлива нація. Але якщо ти гість на чужій землі, то спочатку шануй нашу культуру, мову, закони – тоді ми будемо до тебе гостинними». Закликали українців почуватися господарями своєї землі. Нагадали, що 21 березня – день боротьби проти расової дискримінації, то "в Україні, як і в Сумах, немає жодної іншої дискримінації, окрім пригнічення українців на рідній землі. Ми – проти українофобії, за захист українців!".

Немає коментарів:

Дописати коментар