«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

четвер, 19 квітня 2012 р.

Охтирський нафтовий гнійник. Бандити, прокурори і менти


Історія, яку ви прочитаєте, не дивна для сучасної України. Нас вже складно чим-небудь здивувати. Це просто чергове підтвердження очевидного факту – в нашій країні організована злочинність існує не із-за поганої роботи правоохоронних органів. Організована злочинність і правоохоронці – це єдине ціле. І лише революційна зміна влади із справжньою люстрацією і побудовою абсолютно нової правоохоронної системи зможуть змінити цю ситуацію.
Отже, наші “герої”. Бандити, прокурори і співробітники міліції. Не вистачає лише депутатів і співробітників Кабміну та президентської адміністрації. Але, швидше за все, і вони мають свою долю в цьому “бізнесі”.
Бандити
Снітко Олександр Миколайович 18.10.1969 років народження уродженець м. Охтирка, організатор злочинного угрупування по розкраданню нафтопродуктів з 2000-го року з трубопроводів ПАТ «Укрнафта» і НАК «Нафтогаз». Впродовж багатьох років сформував злочинне угрупування під прикриттям місцевих та обласних силових структур. З 2000-го по 2005 рік приймав сам особисто активну участь в розкраданні нафтопродуктів та в їх збуті. Систематично організовував залякування і побиття людей, які заважали його діяльності, а саме: начальника охорони трубопроводів Гриба жорстоко побили, його заступникові Корнієнко облили обличчя кислотою, лісничому, що відповідає за ділянку, де відбувалося розкрадання, спалили автомобіль. Начальника охорони трубопроводів Гриба з того часу йому удалося залякати та змусити співробітничати з Снітко до теперішнього часу.
ОЗУ Снітко робило несанкціоновані врізання і викрадали 200-300 м3 нафтопродуктів за ніч. У 2005 році весь свій злочинним способом здобутий капітал, незаконним шляхом дорогою Снітко вивіз в Південно-Африканську Республіку де і отримав посвідку на проживання. На ці гроші купив нерухомість і землі під забудову в місті Йоханнесбург. Але “на чужині” Снітко переслідувала думка про новий етап швидкого збагачення та повернення до колишнього ремесла.
На час своєї відсутності Снітко залишив в Охтирці двох своїх помічників: Кисиленко Віктора Івановича і Кулика Валерія Миколайовича. Їх діями Снітко керував з-за кордону.
З літа 2010 року в м. Охтирка приходить прокурором Подлубний Костянтин Віталійович, в цей же час виконує обов'язки начальника міліції Охтирського РОВД Гузь Сергій Миколайович. Через деякий час Снітко платить за нього $100 000 щоб його затвердили на посаді начальника Охтирського РВВС для того, щоб і далі безкарно продовжувати розкрадання нафтопродуктів. Снітко разом з Подлубним і Гузем відкриває підпільні ігрові зали в м. Охтирка по вул. Леніна, приміщення колишнього «Укртелекому», по цій же вулиці напроти школи № 7 за адресою вул. Ленина 113, в гуртожитку заводу Промзв’язок, біля автовокзалу по вул. Менжинського 6, в Лебединському і Писарівському районах. Всі ці підпільні зали контролює Суконько Андрій, кличка “Вуня”.
Влітку цього 2011 року податкова міліція м. Охтирка починає ряд перевірок по виявленню ігрових залів, при черговій перевірці податківці намагаються зафіксувати момент роботи ігрового залу по вул. Леніна (колишній «Укртелеком», під час роботи оперативників до керівника податкової міліції поступає дзвінок на мобільний телефон від прокурора м. Охтирка Підлубного з погрозами і вимогою щоб той забрав негайно своїх оперативників і виїхав, але керівник не реагує на погрози Подлубного та продовжує далі фіксувати роботу ігрового залу і збирати матеріали. Наступного дня Подлубний викликає в прокуратуру всіх працівників податкової міліції, що брали участь в перевірці. І, замість того щоб присікти незаконну діяльність ігрового залу починає їх залякувати тим, що вони перевищували свої службові повноваження та погрожує почати прокурорську перевірку яка закінчиться для них кримінальною справою і говорить їм про те, що цього може не бути якщо вони знищать матеріали по перевірці.
Після цього випадку всі перевірки по всіх службах припинилися, тому що зрозуміли що цей бізнес контролює Подлубний. Населення міста було обурене роботою ігрових залів, по гарячій лінії Гузю задавали питання, до якого часу працюватимуть ігрові зали, на що Гузь відповідав що таких залів немає. Через деякий час невідомі люди в масках з палицями уриваються в зал ігрових автоматів, який знаходиться в гуртожитку заводу Промзв’язок і розбивають їх, в надії що цього разу міліція відреагує на роботу ігрових залів, але в черговий раз Гузь не фіксує роботу ігрового залу, а навпаки починає прикривати їх діяльність.
На сесіях міської ради депутат Бабіч неодноразово підіймала питання про закриття ігрових залів, після цього по команді Гузя міліціонери побили її сина. На даний момент під прикриттям вищевказаних осіб ігрові автомати як стояли в тих приміщеннях де знаходилися, так і стоять. 
В кінці 2010го року Подлубний отримує нову посаду в обласній прокуратурі, заступника прокурора по нагляду за правоохоронними органами.
Снітко під прикриттям Подлубного починає активно викрадати нафту, скуповувати техніку, готувати бази для зливу і подальшого збуту, набір нових людей тому що старих кадрів не вистачало. Він організував дві бригади для цілодобового розкрадання.
Розкрадання відбуваються в районі с. Хухра, с. Грунь, с. Комиші, с. Бугрівате і селища Пархомівка на кордоні Харківської області.
Викрадена нафта звозиться на бази вул. Грибоєдова 29, вмістища закопані за територією забору колишнього консервного заводу Петровського, с. Кириківка, територія колишнього асфальтового заводу, вул. Менжинського 151, ферми колишнього колгоспу Петровського, орендує вмістища на тракторній бригаді с. Велике Озеро.
Техніка може базуватися по вул. Чапаєва в колишній конторі колгоспу Петровського на віконному заводі або по вул. Менжинського 151 під спостереженням відеокамер.
До складу групи входять:
Снітко – організатор, домовляється з Грибом, коли і куди їм виїжджати на розкрадання, за що він платить винагороду Грибу.
Кисиленко – збут, збір грошей, роздача грошей за прикриття деяким особам в силових структурах і працівникам нафтозахисту, касир.
Кулик – організовує повний процес розкрадання нафти, тобто, дивиться за людьми і коректує їх дії, дає гроші за прикриття, домовляється з працівниками ДАІ, відповідає за технічний стан автотранспорту.
Група у складі Снітко, Кисиленко і Кулик не довіряючи один одному щомісячно впродовж 2010–2011 року возять до м. Сум гроші в кількості від 1.6 млн. – 2 млн. гривень для Подлубного К.В. Бувало, що Подлубний присилав свою машину для передачі грошей на заправці, під кафе і просто на вулицях.
Також в склад входять діючий в даний момент працівник Охтирської податкової міліції Слободян А.А., допомагає із збутом нафти, прикриває по своїй службі, поставляє крадені машини і сам їздить на такій-же. Нафту він продає в місто Донецьк і їздить за грошима туди.
Сержук – начальник Охтирського УБЕЗ, людина Підлубного яка дивиться і рахує кількість краденої нафти, організує прикриття по своїй службі.
Масло Олександр Михайлович – його завдання полягає в несанкціонованих врізаннях та підготовці.
Суконько Андрій – в цей період часу займається підпалами майна, а саме, спалив лазню на базі відпочинку заводу Промзв’язок, спалив Мерседес по вул. Шевченко 90, біля бару «Шатун» спалив VW Туарег, там же автомобіль Тойота кемрі, в лісопосадці села Сонячне спалив Опель Кадет. Сам Суконько їздить на краденій машині марки Альфа Ромео, номерні знаки 929-75 РЕ.
Рядові члени банди:
Катрич Анатолій – вивозить людей на “фішки” і керує в квадраті, де відбувається розкрадання.
Литкин Андрій – супроводжує порожні та завантажені машини.
Сухоруков Володимир – відповідальний за охорону баз, де знаходиться викрадена нафта.
Середа Юрій – водій
Стукало Володимир – заправляє машини на врізанні
Назаренко Олександр – “фішкар”
Гордієнко Олександр – “фішкар”
Брати Маньки – “фішкарі”
Яценко Віталій – водій
Яценко Володімір – “фішкар”
Криворучко Борис – “фішкар”
Пилипенко “Ростік” – водій
Мічурін Андрій – денний “фішкар”
І це далеко не повний список членів банди.
В начале лета этого года в районе села Комиши при отборе конденсата на трубе НАК Нафтогаз случилось ЧП, сгорел автомобиль КАМАЗ и получили ожоги четыре человека, одни из них были Масло Александр и Юра по прозвищу “Кепка с Котельвы”. И на этот раз им все сошло с рук потому что как всегда Подлубный и Гузь их прикрывают.
На початку літа 2011 року в районі села Комиші при відборі конденсату на трубі НАК Нафтогаз сталося ЧП, згорів автомобіль КАМАЗ і отримали опіки чотири люди, серед них були Масло Олександр і Юрій на прізвисько “Кепка з Котельви”. І цього разу їм все зійшло з рук тому що, як завжди, Подлубний і Гузь їх прикривають.
Весною 2011 року в районі с. Хухра працівниками служби безпеки ПАТ Укрнафта був розроблений план по пійманню крадіїв нафти з аудіо та відео фіксацією. Снітко ОПГ крали нафту в денний час доби в лісі. СБ Укрнафти залучили сили міліції, але оскільки Гузь був їх членом банди – план провалився. Гузь проінформував Снітко, що його членів групи хочуть затримати на місці злочину. Через деякий час на місці врізання з'явився Подлубний і почав конфлікт з СБ Укрнафта, заважаючи їх розслідуванню. Коли співробітники СБ Укрнафта зрозуміли, що міліція із злодіями разом, СБ почали говорити міліції і прокуратурі що на базі за адресою вул. Грибоєдова 29 знаходиться крадена нафта, що потрібно їхати туди і виявляти її, і у відповідь почули як Подлубний заборонив міліціонерам їхати туди і щось там перевіряти, цією дією він зволікав час для того, щоб дати можливість Снітко вивести крадений товар. Через 5 днів, коли Снітко вивіз крадений товар – сталися обшуки на цій базі. Черговий раз Снітко зійшло все з рук. І на сьогоднішній день Подлубний кришує не лише ОПГ Снітко, це лише маленька частина його злочинної діяльності, але також ще контролює потоки контрабанди і всі ігрові зали по Сумській області.
В даний час Слободян А.А. забезпечує всіх краденими машинами, через нього пройшли машини марки Ауді А4, БМВ Х5 номерні знаки AI 1067 AX, Мерседес мікроавтобус, Мерседес S класу номерні знаки AI 1430 AE знаходитися по вул. Червоноармійська 4, Тойота Прадо номерні знаки AI 9966, БМВ 525, Фольксваген мікроавтобус Т4 і всі вони безперешкодно їздять по м. Охтирка.
Гузь який пропрацював більше 20-ти років в міліції – міг собі дозволити купити в 2009 році Фольксваген Джета і то лише в кредит, але як тільки він почав отримувати гроші від Снітко, його статки різко пішли вгору. Йому удалося відразу купити синові Фольксваген Таурег за $55 000 і побудувати будинок за 2 000 000 гривень.
На даний момент Підлубного зняли з посади за «кришування» контрабанди, а Снітко знаходиться в активному пошуку посадових осіб, які будуть і далі за грошові винагороди покриватимуть його діяльність, тобто шукає собі новий «дах».
“Ахтирський зв'язковий” для “ОРД”           18.04.2012 0:45
http://www.ord-ua.com/2012/04/18/ahtyirskij-neftyanoj-gnojnik-bandityi-prokuroryi-i-mentyi/?lpage=1

Немає коментарів:

Дописати коментар