«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

У Києві проукраїнські сили підписали угоду про створення коаліції у Верховній Раді VII скликання


«Угода про створення проукраїнської коаліції в майбутньому парламенті є запорукою швидких і рішучих змін з метою усунення від влади режиму Януковича, подолання наслідків його правління та проведення всеосяжних докорінних змін у суспільно-політичному та соціально-економічному житті держави на користь українців. Про це заявив лідер Всеукраїнського об`єднання «Свобода» Олег Тягнибок за підсумками підписання політичної угоди про створення коаліції у Верховній Раді України VII скликання.
Олег Тягнибок підкреслив: незважаючи на ідеологічні суперечності, опозиції все ж вдалося досягти домовленості про ухвалення у майбутньому парламенті першочергових законопроектів. Йдеться про наступні невідкладні заходи:
– не допустити внесення президентом Януковичем змін до Конституції України, які мають на меті обрання глави держави у парламенті та ліквідацію права українців на всенародні президентські вибори. Не голосувати за відповідні зміни до Основного Закону України.
– ухвалити закон України про порядок імпічменту президента та створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань усунення президента Януковича від влади. Розпочати процедуру імпічменту чинного глави держави.
– здійснити усі можливі заходи з метою формування справедливого та незалежного правосуддя в Україні, дотримання прав і свобод громадян та звільнення політичних в’язнів, зокрема, лідера опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.
– ухвалити закон України про відкликання народного депутата України. Проголосувати за встановлення кримінальної відповідальності для тих народних депутатів, які голосують за інших парламентарів. Скасувати недоторканність для Президента, народних депутатів і суддів.
– скасувати Закон «Про засади державної мовної політики», як антиконституційний, такий, що розколює суспільство, та ставить під загрозу державний статус і розвиток української мови.
– продовжити мораторій на продаж землі до 1 січня 2016 року та ухвалити необхідні закони, спрямовані на захист селян-власників землі.
– скасувати чинний Податковий кодекс, який знищує основу середнього класу – приватне підприємництво. Ухвалити Кодекс економічного зростання, який передбачає запровадження лише 7 податків замість чинних 135, створення максимально сприятливих умов для ведення малого та середнього бізнесу.
– скасувати антинародну «пенсійну реформу» Януковича-Азарова-Тігіпка, яка призвела до підвищення пенсійного віку.
– ухвалити справедливу пенсійну реформу, що передбачатиме єдиний для всіх порядок нарахування пенсій та ліквідацію спеціальних пенсій для високопосадовців. Забезпечити європейські стандарти якості життя українських громадян, заробітної плати, соціального та пенсійного забезпечення.
– забезпечити підписання та ратифікацію Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, включно зі створенням зони вільної торгівлі, створити умови для запровадження безвізового режиму з країнами ЄС. Денонсувати зрадницькі «Харківські угоди».
Очільник «Свободи» заявив: «Ми не тільки подолали скепсис тих, хто говорив, що опозиція не зможе домовитися про спільну боротьбу проти режиму Януковича, але – що найважливіше – підготували пакет законопроектів, які негайно буде внесено до Верховної Ради наступного скликання і за які проголосують усі народні депутати від об’єднаних сил опозиції. Таким чином ми зможемо подолати данню хворобу українського парламентаризму – затяжні «спікеріаду» і «коаліціаду», а одразу ж візьмемося за реальні дії».
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»  067-441-46-01                       «19» жовтня 2012 року
 twitter.com/vo_svoboda        Skype: Yuriy.Syrotyuk

Немає коментарів:

Дописати коментар