«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

середу, 28 березня 2012 р.

У Сумах націоналісти висловили своє обурення насадженням "толерантності", зірвавши українофобський круглий стіл


27 березня 2012 року в Сумах представники патріотичної громади та активісти Сумської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відвідали круглий стіл, організований для пропаганди так званої "толерантності", мультикультурності та українофобських ідей. "Демократичні" організатори заходу відмовилися дати слово українкам. Не отримавши права голосу і можливості брати участь у дискусії, патріоти висловили своє обурення, вигукуючи націоналістичні гасла й демонструючи плакати патріотичного змісту.
Суми. Україна 
Круглий стіл, що відбувся у приміщенні міської ради, було організовано в рамках грантової кампанії "Суми – територія толерантності", яка нав'язує ідеї "терпимого" ставлення до вседозволеності чужинців у місті, прищеплює українцям почуття меншовартості, ратує за "інтеграцію іноземців у життя міста", що по суті є окупацією життєвого простору сумчан та тотальною експансією чужинської культури і релігії.
Коментуючи подію, одна з учасниць акції, секретар Сумської міської організації ВО "Свобода" Юлія Левченко сказала: "Ми чітко розуміємо, що жодних підстав для насаджування мультикультуралізму в Сумах немає – до чужинців тут ставляться і так надміру спокійно та зважено. Проте, оскільки "гості" дедалі більше нахабніють, часто проявляючи зневагу та нахабно порушуючи спокій українців у повсякденному житті, – терпіти їх сумчанам несила. Пропагування "толерантності" вкупі із нав'язуванням меншовартості українцям, абсолютне ігнорування прав українців в українському місті Суми є відвертою провокацією проти усієї міської громади, цинічною образою усіх українців, що мешкають у Сумах. Замість вирішувати нагальні проблеми життєдіяльності та благоустрою міста й захищати інтереси містян – влада руками от так грантожерських організацій допомагає знахабнілим чужинцям окуповувати місто.
Ми ще раз наголошуємо: жодної расової, етнічної чи культурної дискримінації у Сумах, як і в Українці в цілому, немає, окрім дискримінації українців антинародною владою та її посіпаками. Це права та інтереси українців сьогодні потрібно відстоювати, оскільки саме вседозволеність чужинців у місті вже переходить всякі межі. І ми примусимо владу припинити нехтувати інтереси українців на користь чужинців і "мажорів"".
Патріотична громадськість спільно з активістами Сумської "Свободи" намагалася конструктивно вибудувати розмову із запрошеними на захід представниками влади, нацменшин та організаторами так званого "круглого столу", аби донести свою позицію щодо проблеми насадження мультикультуралізму й фізичної та духовної окупації міста. Проте самоназвані "демократи" вкрай недемократично і нетолерантно поставилися до альтернативної точки зору, просто заборонивши виступати українкам, натомість зажадавши вислухати представників однієї з іноземних громад.
Після того, як з'ясувалося, що слово українцям-мешканцям міста не нададуть – вони разом з активістами Сумської "Свободи", вигукуючи гасла "Слава Україні!", "Слава Нації!", розгорнули плакати з гаслами "Українки для Українців!", "Ми проти мультикультурності!", щоб у такий спосіб донести своє обурення спробою окупації міста та загальним насадженням псевдотерпимості до чужинців.
Прес-служба Сумської міської організації ВО "Свобода"   27 березня 2012
http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/028895/

Немає коментарів:

Дописати коментар