«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

неділю, 14 жовтня 2012 р.

ДАІ заблокувало проїзд у Київ автобусів зі свободівцями. Натомість МВС супроводжує колони з «братками»

У ніч з 13 на 14 жовтня 2012 року у Київ з різних обласних центрів у супроводі ДАІ виїхали десятки автобусів з особами спортивної статури всередині. Подібну колону бачили полтавські свободівці, які на знак протесту проти перешкоджання проїзду полтавської делегації на з’їзд ВО «Свобода» та Марш боротьби заблокували трасу Харків-Київ поблизу Полтави.
Ще напередодні в Інтернеті з’явилася інформація про те, що полтавські перевізники відмовляються надавати автобуси для поїздки 14 жовтня до Києва на Марш Боротьби, присвячений 70-річчю Української Повстанської Армії, пояснюючи це тиском з боку правоохоронних органів.
За словами власників автобусів, напередодні їм особисто зателефонував начальник ДАІ в Полтавській області і погрожував, що забере в них ліцензії, якщо ті повезуть свободівців до Києва, хоча договори на перевезення пасажирів із перевізниками були укладені заздалегідь.
Усе ж за північ полтавські свободівці виїхали на Київ сімома мікроавтобусами. Однак у Супрунівці (передмістя Полтави) о 1 годині 30 хвилин  їх зупинили співробітники ДАІ і під різними приводами заборонили здійснювати рейс на Київ: фара подряпана, не достатньо документів для перевезення пасажирів тощо.
Усе це один до одного нагадує події листопада 2004 року, коли даішники під будь-якими надуманими приводами, а також залякуючи й шантажуючи водіїв автобусів намагалися перешкодити поїздкам громадян на Помаранчевий майдан до Києва.
Роман Чабановський, голова Полтавської міської організації ВО «Свобода», зазначив: «Шантаж і залякування – це єдине, на що спроможна нинішня влада та її прихвосні. Своїми діями, ці українофобські чиновники вкотре показали, як вони бояться українців-націоналістів, а особливо свободівців. Враховуючи той факт, що через два тижні відбудуться вибори до Верховної Ради України, можна з упевненістю заявити, що «Свобода» – для них основний конкурент».
Роман повідомив, що полтавські свободівці вийшли з автобусів і організованою колоною, вигукуючи гасла й речівки, рушили по трасі Полтава-Київ. Машини ДАІ, як тільки вони наближаються, від’їжджають далі.
Нагадаємо, що раніше тернопільські перевізники повідомили, що працівники МВС чинять тиск на них та забороняють везти свободівців на Марш Боротьби, присвячений 70-річчю УПА, який відбудеться у Києві на Покрову, 14 жовтня. Аналогічно до Сум, Полтави і Львова, міліція погрожує підприємцям на Тернопіллі податковими перевірками та позбавленням ліцензій, якщо ті врешті-решт наважаться везти націоналістів до столиці.
Варто наголосити, що завтра, 14 жовтня, по завершенні Маршу Боротьби в Києві відбудеться ХХV З’їзд Всеукраїнського об’єднання «Свобода». З’їзд «Свободи» збереться о 18:00 у Синій залі Будинку кіно (вулиця Саксаганського, 6) (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/anonsy/033415/). Таким чином «Свобода» вбачає в тиску міліції на перевізників перешкоджання «Свободі» у здійсненні політичної діяльності, оскільки серед людей, які 14 жовтня мають приїхати до Києва, значна частина є делегатами З’їзду об’єднання.
Нагадаємо, що раніше про відмову надавати націоналістам автобуси для поїздки до Києва 14 жовтня на Марш Боротьби, присвячений 70-річчю УПА повідомили перевізники з Полтавщини, Сумщини, Закарпаття та Львівщини, мотивуючи це тиском із боку обласного керівництва правоохоронних органів (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/033545/http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/033542/,http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/033513/).
14 жовтня 2012 року у 70-у річницю УПА Всеукраїнське об'єднання "Свобода" проведе Марш боротьби в Києві. Вимоги учасників маршу: повернути звання Героїв України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою Української нації та проголосити 14 жовтня – День створення УПА – державним святом.
Учасники маршу вийдуть із гаслами захисту національних, соціальних, історичних та громадянських прав українців. Збір учасників маршу о 14.00 біля пам'ятника Тарасові Шевченку, де відбудеться віче, після якого центральними вулицями Києва пройде Марш Боротьби. Після проведення маршу – святковий концерт на Михайлівській площі, в якому візьмуть участь провідні українські рок-гурти та виконавці: "Кому Вниз", "Вій", "Орест Лютий", "Фліт", Павло Нечитайло ("Пропала грамота") (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/anonsy/033476/).
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»  067-441-46-01       «14» жовтня 2012 року
Skype: Yuriy.Syrotyuk

Немає коментарів:

Дописати коментар