«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.» Тарас Шевченко

«В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля.»

Тарас Шевченко

суботу, 13 жовтня 2012 р.

У Сумах міліція погрожує перевізникам, які везуть націоналістів на Марш Боротьби в Київ


13 жовтня 2012 року сумські перевізники повідомили, що міліціянти забороняють їм везти свободівців на Марш Боротьби, присвячений 70-річчю УПА, який відбудеться у Києві на Покрову, 14 жовтня. Міліція погрожує підприємцям ліцензійними та податковими перевірками, якщо ті врешті-решт наважаться везти націоналістів до столиці. Вчора про відмову перевізників від надання «Свободі» автобусів для поїздки до Києва на Марш Боротьби повідомили на Львівщині: (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/033513/).
Сьогодні близько 11 години ранку до секретаря Сумської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юлії Левченко подзвонив перевізник, з яким була домовленість про виїзд сумських націоналістів у Київ на святкування 70-річчя УПА. «Перевізник схвильованим голосом запитав, хто ми є та з якою метою їдемо до столиці. Після моєї відповіді водій повідомив, що з ранку мав розмову з міліціянтами, які передали йому негласний наказ свого керівництва про не допущення сумських активістів ВО «Свобода» до Києва  на Марш УПА. Перевізнику пригрозили: якщо він усупереч вказівкам усе ж таки вирішить везти бандерівців у столицю, у нього почнуться ліцензійні та податкові перевірки. На цьому занепокоєний водій закінчив розмову», – зазначила Юлія Левченко.
«Такі дії міліції вкотре свідчать про те, що страху цієї гнилої влади перед українськими націоналістами та Маршем Боротьби вільних людей у Києві немає меж. Знову починаються репресії та тиск на перевізників, які допомагають націоналістам та небайдужим українцям з усіх куточків України потрапити на свято УПА. Влада розуміє, що сили націоналістів стрімко ростуть, вони набирають міць. чим більше буде нас – тим страшніше буде можновладцям за свою шкуру і свої міністерські крісла. Вони вже бояться наших мирних зібрань, бо люди висловлюють свій гнів і своє невдоволення під міськрадами, облрадами усіх куточків нашої держави. І це надає націоналістам ще більше сил, бо ми розуміємо, що не все ще «схоплено» у цих покидьків. Їхній страх – ознака того, що вони зараз сидять на дуже хитких стільцях, які в будь яку хвилину під гнівним натиском українського  народу можуть рухнути до долу», – заявив голова Сумської обласної організації ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.
Сумські націоналісти підкреслюють: «Цьогорічний Марш Української Повстанської Армії буде показовим, бо він покаже весь біль і гнів українського народу, обличчя спротиву проти нових, «данєцкіх» окупантів, що намагаються поставити на коліна та зганьбити всю українську націю. Історія показує: хто б не намагався загарбати і тримати нашу рідну землю та людей у режимі – завжди отримував грубу відсіч та запеклу боротьбу небайдужих українців за свою, Богом дану землю».
Нагадаємо, що 14 жовтня 2012 року в 70-у річницю УПА Всеукраїнське об'єднання "Свобода" проведе Марш Боротьби в Києві. Збір учасників Маршу – о 14:00 біля пам'ятника Тарасові Шевченку, де відбудеться віче. По завершенні зібрання розпочнеться Марш Боротьби, що пройде центральними вулицями Києва.
Після проведення Маршу – святковий концерт на Михайлівській площі, в якому візьмуть участь провідні українські рок-гурти та виконавці: "Кому Вниз", "Вій", "Орест Лютий", "Фліт", Павло Нечитайло ("Пропала грамота") (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/anonsy/033476/).
Минулоріч на традиційний Марш УПА везти націоналістів до Києва за наказом ДАІ відмовилися чернігівські перевізники (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/024837/).
Прес-служба Сумської обласної організації ВО «Свобода»    «13» жовтня 2012 року

Немає коментарів:

Дописати коментар